20 September 2009

ငပိေႀကာ္

ႀကက္သြန္ျဖဴ ကို ႀကြပ္ေအာင္ မီး နဲ နဲ ျဖင့္ ေႀကာ္ျပီး ဖယ္ထား။ ျပီး ေတာ့ ႀကက္သြန္နီပါးပါးလွီ ထား တာကို လဲ ေႀကာ္ျပီး ဖယ္ထားပါ ။ အေအးခံပါ။ ငါးပိသင့္သေလာက္ကို မန္းက်ည္းသီး အႏွစ္ရည္ ထဲ မွာ ထဲ့ေဖ်ာ္ျပီး ငပိ ေက် ေအာင္ နယ္ေပး။ ၄င္း ငပိ ေဖ်ာ္ရည္ထဲ တြင္ အခ်ိဳ မွန္ ့၊သႀကား ပါ ေရာထဲ့ ၍ ႀကက္သြန္ေႀကာ္ထားေတာ ဆီပူ ထဲ သို ့ ျငဳတ္သီး အႀကမ္း မွန္ ့ သင့္ သေလာက္ ႏွင့္ ပု စြန္ေျခာက္မွုန္ ့ ကို မီးေပၚတြင္ ကြ်တ္ေအာင္ေမြေပး ပါ။ နႏြင္း မွုန္ ့ လဲ ထည္ ့ပါ။ ျငဳတ္သီး ႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္ကြ်တ္လာလွ်င္ မန္းက်ည္းသီး ႏွစ္ႏွင့္ ငပိရည္ ေဖ်ာ္ထဲ ့ပါ။ မီးနည္းနည္း ႏွင့္ ဆီျပန္ေျခာက္သည္အထိ ေႀကာ္ရသည္။ ဆီျပန္ေျခာက္ေတာ့မွ အေအး ခံျပီး ႀကက္သြန္ျဖဴနီ ကြ်တ္ေႀကာ္ ကို ေရာေမြ ပါ။ အငံကဲေနပါက သႀကားထပ္ထဲ့၍ ေမြ ပါ။
(ငံျပာရည္ေႀကာ္လည္း ၄င္းနည္းအတိုင္း ငပိ အစား ငံျပာရည္ထဲ့ရန္သာ)

No comments:

Post a Comment

Blog Archive