အစာျပဳလုပ္ပံု
(၁) အသားစင္းထားသည္ကို ဆား၊အခ်ိဳမွုန္၊ သႀကား၊ဂ်င္းရည္ ျဖင့္ နယ္။
(၂) အိုးထဲ ဆီနည္းနည္း၊ေရနည္းနည္း ျဖင့္ ဆီျပန္ေအာင္တည္။
(၃) ႀကက္သြန္ျဖဴနီ လွီးျပီးသားထည့္ ျပီး ေျခာက္သည္အထိေမြျပီး အေအးခံထားပါ
အာလူး ျပဳလုပ္ပံု
(၁) အားလူး ျပဳတ္ျပီး ေညာင္စည္းက်သည္အထိ ေထာင္းပါ။
(၂) အခ်ိဳမွုန္ ့၊ဆား ၊ အေႀကာ္မွုန္ ့(သို ့) ဆန္မွုန္ ့ထည့္ျပီးသမေအာင္ နယ္ပါ။
(၃) လုပ္ထားေသာအစာလိတ္ထည့္ ျပီး ေႀကာ္ႏိုင္ ပါျပီ
No comments:
Post a Comment